Nordiska Museet
Nordiska Museet
Kreativ Teknik har lång och bra erfarenhet av bl.a. Medialon och blev därför inkopplade för att hjälpa museet konvertera ett äldre system till detta nya och mer moderna med fler och bättre funktioner. Eftersom museet är enormt stort och utställningarna många är detta ett arbete som tar och får ta tid. Ett stort och intressant projekt som vi är stolta över att få delta i.
Nordiska museet grundades av Arthur Hazelius 1873 och är idag Sveriges största kulturhistoriska byggnad. Då, 1873, öppnade den första utställningen på Drottninggatan i Stockholm. 1888 påbörjades det gigantiska projektet med att bygga den vackra byggnaden på Djurgården, som idag rymmer muséet.
Byggnaden var från början tänkt att bli fyra gånger så stor! 19 år senare, 1907, var allting färdigbyggt och muséet kunde äntligen flytta in. På muséet visas svenska trender och traditioner i utställningar om hem och bostad, kläder och mode samt seder och bruk.
I takt med att världen förändras, ny teknik kommer och att kraven på utställningarnas form höjs så förändras även sättet att ställa ut. Detta är en viktig förändring som vi tror kommer att öka i omfång och utbredning över åren som kommer. Istället för att, som förr, ställa ut ett föremål och lysa på det kanske man idag vill att föremålet ska kunna röra på sig, låta, byta färg, förändras, starta ett förlopp, inbjuda till interaktion med besökaren eller samspela med andra medier i samma rum eller till och med i miljöer utanför museets väggar. Då krävs en ny teknik och teknik kräver styrning.
På Nordiska museet har man bl.a. en styrning som heter Medialon vilket är ett fantastiskt program för att styra ljud, ljus, bild, rörelser ja allt du kan tänka dig!
Vi har samarbetat med Kreativ Teknik under många år därför att jag vet att när vi tar kontakt så hittar vi också en lösning! Snabbt, lyhört, kompetent och tryggt – de lämnar aldrig någonting åt slumpen!
Hans Lindestrand, Samordnare elsäkerhet, el- och utställningsteknik & belysning - Nordiska Museet
Slutkund:
Nordiska museet
Kreativ Teknik:
Programmering
Foto:
Wikimedia