dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning

Dryck & Mat

Dryck & Mat

Restaurang Dryck & Mat i Uppsala bad Kreativ Teknik, inför sin omdaning under 2023, om hjälp med ljussättning, projektering, försäljning och programmering av styrsystem för belysning.

 

En smakupplevelse utöver det vanliga
Restaurangen Dryck & Mat ligger i Uppsala i mysiga lokaler i stationsbyggnaden mitt i stan. Krögarna Cemil Alparslan och Niklas Engemar driver detta etablissemang sedan flera år. Vi vågar säga att det har kommit att bli en grundbult i det uppländska kroglivet. Det som skiljer just denna restaurang från mängden är för det första att man utgår från drycken när man sätter menyn. Precis som namnet Dryck & Mat antyder. Ägarna mejslar fram de mest fantastiska och underfundiga små rätter som perfekt kompletterar smakarna i glasen. En annan sak som ägarna håller högt är hållbarhet. I rätterna de serverar lyser detta igenom i allt. Det som tillagas är det som finns just nu enligt säsong. Gärna i närheten så att transporter blir överflödiga. Svampen plockar man oftast själv. Bär får man kanske från pensionärer som tycker det är roligt att plocka bär osv.

 

Hållbarhet i fokus
Att just hållbarhet är ett nyckelord för Dryck & Mat blev tydligt i vår gemensamma process under omdaningen. Redan från första mötet stod det klart att alla befintliga armaturer skulle sparas och återanvändas. De ville även ljuskällorna återanvända ljuskällorna. Detta visade sig faktiskt bli en orsak till problem för oss. Det uppstod, på grund av detta, svårigheter i programmeringen av det Helvar-system vi satt in för att underlätta handhavandet. Vi var därför tyvärr tvungna att byta ut de gamla ljuskällorna mot nya. De befintliga pendelarmaturerna kunde vi byta kablar på och hänga om så de passade med den nya möbleringen av lokalen. Vi installerade ett enkelt skensystem med nedpendlade svarta trefas-skenor varifrån vi kunde ta ström till pendlarna samtidigt som vi monterade ett antal skenspotlights som vi kunde plocka upp detaljer och lysa upp andra ytor med.

 

Ljusdesign för atmosfär och funktion
Hela ljussättningen på Dryck & Mat bygger på kontraster. Vi vill ha ljus på de ställen där det behövs eller blir vackert men i övrigt får det gärna vara ganska mörkt så att det vår kund vill visa blir det som syns. Vi arbetar med väldigt varma nyanser och låga kelvin-tal för att få en mysig, hemtrevlig stämning i lokalen där man vill sitta länge och må bra.

 

Bra ljus för en bättre upplevelse
Ett bra ljus på borden är viktigt av flera anledningar. För det första för att kunden naturligtvis ska kunna se menyer samt den mat som serveras. Då fokus ligger på vin och dryck är det även viktigt att ordentligt kunna se och analysera färger och nyanser på dessa. En tredje anledning är det faktum att gäster ofta vill fotografera sina vackra maträtter för att ha som minne eller kunna lägga ut på sociala medier. Ett bra ljus underlättar detta och ger bättre bilder. Bättre bilder i sociala medier ger fler kunder. Vi uppdaterade även köket och toaletterna med ny ljussättning och bättre belysning.

 

Det var verkligen roligt och lärorikt att få möjlighet att arbeta med noggranna kunder som har en sådan fingertoppskänsla, fina värderingar och önskan om en kvalitativ upplevelse för sina gäster. Vi hoppas att resan för Dryck & Mat fortsätter på samma spår. Att utmärkelser och recensioner trillar in i samma takt som hittills. Vi tackar för förtroendet!

 

 

Att vi tog beslutet att anlita Kreativ Teknik när vi helrenoverade våra verksamheter är något vi är väldigt glada för. Med stor förståelse för vad vi ville uppnå har projektledare och tekniker ihop skapat en miljö som är väldigt lättarbetad och behaglig. Satsningen har verkligen blivit ett lyft för verksamheterna. Lyhördhet, fingertoppskänsla och med en noggrannhet för detaljer levererade Kreativ Teknik en helhetslösning trots utmanade uppgift med mycket återbruk och tajt tidsram.

CEMIL ALPARSLAN, delägare, DRYCK & MAT

Uppdragsgivare:

Dryck & Mat

 

Slutkund:
Dryck & Mat

 

Kreativ Teknik:

ljussättning, projektering av styrsystem för belysning, programmering

 

Foto:
Kreativ Teknik AB

Bilder tillhör Kreativ Teknik och får ej användas

dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning

Fler uppdrag

ceno-world-of-volvo-kreativ-teknik-restaurang-göteborg-belysning-ljussättning-götaplatsgruppen

CENO, World of Volvo

Se uppdrag
dryck-mat-uppsala-kreativ-teknik-restaurang-belysning

Dryck & Mat

Se uppdrag
Kreativ Teknik projekterar och levererar styrsystem för attraktion på Gröna Lund i Stockholm i en container.

OBSCURA

Se uppdrag
Salongsbelysning-bio-Centrumbiografen-Karlshamn-Kreativ-Teknik-ljusdesign

Centrumbiografen

Se uppdrag
kallebäck-wallenstam-kreativ-teknik-ljusdesign-ljussättning-fasadbelysning-göteborg

Kallebäck

Se uppdrag
norrköping-vattenfall-ljusdesign-ljussättning-kreativ-teknik-michael-hallbert

Norrköpings Vattenfall

Se uppdrag
toso-götaplatsgruppen-göteborg-restaurang-belysning-ljusdesign-bar-götaplatsgruppen-avenyn-ljudanläggning-ljudteknik-högtalare

TOSO 2023

Se uppdrag
vinbaren-göteborg-bar-ljussättning-ljusdesign-belysning-götaplatsgruppen-vinbar-ljudanläggning-ljudteknik

Vinbaren

Se uppdrag
Restaurang-hotell-Elite-Ad-Astra-Södertälje-ljussättning-Skuggan-Arkitekter-Kreativ-Teknik-ljusdesign

Ad Astra by Elite

Se uppdrag
movement-ljuskonstverk

Movement, Time and Drops

Se uppdrag

Kunskap & Erfarenheter